Det er laget som leverer

Effektive prestasjonsceller er team med god balanse mellom ulike arbeidsstiler og med god dialog kompetanse. Balanserte prestasjonsceller krever færre medlemmer enn celler med for like personligheter. Balanserte celler er derfor mer kostnadseffektive. En effektiv prestasjonscelle må i tillegg til å ha balanse mellom de ulike arbeidsstilene ha sosiale ferdigheter for å sikre effektiv dialog, forebygge konflikter og omkamper. Medarbeideransvaret står sentralt i vår metode, alle har ansvar for alle.

C-Juell D-SCOR

I stilling ledig annonser søkes det ofte etter multitalenter, mennesker som er gode på alt, som har kombinasjonen utadvendt, motiverende og løsningsorienterte med det å være strukturert, systematisk og opptatt av å ha kontroll. Det er uvanlig å finne slike multitaletene, vår erfaring er derfor at det kreves minst to personer med ulik personlighet, som motiveres av ulike oppgaver, for å dekke hele arbeidsprosessen. En prestasjonscelle med personer som utfyller hverandre øker hverandres kapasitet. 

D-SCOR legger vekt på at prestasjon handler om personlige forutsetninger og naturtalent i like stor grad som utdanning og teoretisk skolering. Rett person på rett plass kombinert med å utvikle selvstendige, leveransepålitelige og selvmotiverende prestasjonsceller avlaster ledelsen. Leder bruker mindre tid på å kompensere dysfunksjonalitet i organisasjonen og kan fokusere mer på helheten,overordnete og strategiske oppgaver både som leder og faglig.

D-SCOR legger vekt på sosial kompetanse som virkemiddel i måloppnåelse i tillegg til arbeidsstilene. Sosial kompetanse sikrer en effektiv kommunikasjon.

 

« Tilbake

Denne nettsiden benytter seg av Informasjonskapsler (Cookies)Vi er pliktig til å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok